piątek, 28 lutego 2014

Pasta z tuńczyka



W szafce zalegała puszka tuńczyka sałatkowego. A ponieważ do sałatek jednak wolę dodawać tuńczyka w kawałkach, postanowiłam wykorzystać go jako pastę do kanapek. Z suszonymi pomidorami, posiekanymi oliwkami... mmm... coś pysznego!
Polecam!

Składniki:
100g serka śmietankowego do kanapek
1 op. (80g) tuńczyka sałatkowego
4 duże suszone pomidory
2 łyżki czarnych oliwek bez pestek
mielony pieprz
opcjonalnie: szczypiorek

Tuńczyka osączyć z zalewy, dodać pomidory, serek, zmiksować blenderem na gładką pastę. Dodać drobno pokrojone oliwki, doprawić mielonym pieprzem, wymieszać. Można również dodać posiekany szczypiorek. Przechowywać w lodówce.
Smacznego!



Co do kanapki?

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Drukuj